Rasa nak mati

Sy pantang sorang. Suami mmg tolong. Ank meragam. Tiap kali nyusu badan anak asyik mntk susu tiap 10 min.. org semua suruh usaha bg susu badan . Tp jiwa dgn mental sy dh rosak. Ank asyik nk dukung. Sy nk buat bnd lain pun tk bole. Pantang mcm tk pantang. Anak sy ble bg susu fm baru la dia nk tdo. Time tu la sy bru bole rehat Nthla sy tk taw mne betulnya tentang sus bdn ibu ni. Sy pun nk rehat. Tp ank mntk susu tiap 10 min . Ble sy pump susu tk keluar. Org tk bg ank bawah sebulan masuk buai. Sy Masukkn je sbb tu la masa sy bole rehat. Sy ibu yg teruk

25 Các câu trả lời

Kalau untuk mental health dan rehat, nothing wrong with FM. You do what you think is right for you because priority is your body and your mental health. It’s better you bagi FM daripada you stress sampai suicidal. Also, mintak tlg, kalau husband tolong xcukup, tell him. Kalau boleh mintak tolong org lain di sekeliling juga.

sy awak rasa bgi susu fm boleh bt ank awak tdo, bgi je..tapi susu ibu kena bgi jgak..jga ksihatan awak..jgan terlalu ikot ckap org smpai awak jdi stress..xsalah pun bgi susu fm..ank sy 3hari lpas bersalin dah msok buai sis..tapi kena lapik bntal bwah baby..jgan enjut kuat sgat sbb tulang dy xkuat lgi

xpe sis sy pun lalui mse brpntg..kita ngan pent lg brjaga mlm n ank mnt susu bgai.mcm sy usaha dlm pntg bf tp rezeki xde jdi full fm lah skg.jgn risau pndgn org lain,yg pntg anak sht n sis dpt reht yg ckup,pntg emosi utk nk jaga ank2 tu sis.. yg pntg kita jga diri kita k sis..

sabar ye ibu .. sy pnh lalui kdg susu xckup tuk baby .. bg je susu fm asalkan anak blh knyg .. tak semua ibu dpt bg susu badan spnhnya .. stiap ibu lain keadaan nyerr .. anak sy mase dlm pantang lg sy dh ltk lam buai .. alhamdulillah smpai skrg anak sy sihat ..

Saya pon sekarang tengah pantang 18 hari. Susu badan sampai 1 mggu tak kuar jadi saya bagi susu tepung. Sekarang susu badan dah banyak, anak dah biasa minum susu tepung macam tak puas minum susu badan. Jadi saya pon bagi susu tepung janji anak boleh tidur.

Anak tak bebetul kenyang sebab tu jadi cmtu. Jadi ibu kena jage emosi jage makan jage diri. Lebihkan makan satur hijau, lobak putih tuk banyakkan susu. Insyaallah semuanya akan okay. Saya pn berpantang seorang bersama suami shaja.

xsalah pun puan bagi anak susu fm.Masuk buai awal boleh je.Anak sya cmtu juga.Yg penting emosi puan dan anak terjaga.Anak kenyang dan tidur nyenyak,puan dapat la rehat.Kalau itu terbaik,buat je asalkan x memudaratkn.

awal2 memang susu badan xde... kalau saya saya campur dgn susu tepung...susu badan dah ok dgn sendiri nya berterusan susu badan sbb kita sentiasa bagi...utk ada susu ibu jgn stress n kena makan berkhasiat...iye ibu...

jgn pksa diri, mgkn susu bdn blum ckp utk baby. campurkn dgn fm smtra tu kerap pum susu. yg ptg anak puan kenyang dan puan x stres. kesihatan bdn dan mental sgt ptg semasa berpantang puan. smg dimudahkan urusan puan

Xde mslh pun bg fm sis.sy pn fully fm jgk sbb xde susu.serabut bila org sekeliling suruh fully bf tp sy ignore je sbb buat sakitkan hati je tmbh kt dlm pantang.buat je apa yg sis rs trbaik utk baby