Utk gatal (maybe gbs)

Sy ni recently dok gatal area faraj, keputihan xla over byk..risau ada jgkitan.Mmg plan nk pergi ambil sample, tp sy dgr bgus buat sitz bath atau minum probiotik..boleh sy tahu selain yogurt plain, apa lagi yg boleh di minum as probiotik? Yogurt plain susah nk minum sbb bau dan rasa kurang best🥺

4 Các câu trả lời

sye pun ade mslh gatal2 jg sjak 3 bln hrtu, 2 minggu lps sye kne tahan wad sbb kuman tinggi gila, msetu bengkak kt leher dan keputihan sblum tu mmg byk gila dan gatl2 , lps dia bg mkn ubat antibiotik trus ok tpi ni rse blik, sye pun tkot sgkut gbs jgk

1y trước

oh yeke.dia bg ubat insert vagina ek

https://my.theasianparent.com/keputihan-semasa-mengandung/?utm_source=search&utm_medium=app boleh refer artikel ni. Tp tetap kena inform nurse dan swab, utk confirm sama ada keputihan biasa atau Mmg ada jangkitan 😁

1y trước

baik awak. tq tau🙂

sy skg first preg 28week sepanjang preg ni alhamdulillah takde lgsung masalah keputihan dan gatal bgian bwah,dari awal preg sy cuma guna pencuci mamariam..

1y trước

sy xbrani nk guna apa2 pcuci slain air

xde bukti scientifik pon yoghurt elok utk keputihan sis. baik pg amek sample dlu. atleast kalau gbs boleh rawat awal. and boleh basuh guna air garam suam.

1y trước

ye. sye pon dulu ingt yoghurt bagus utk keputihan. lps tu ada baca 1 article dari doctor mana tah x ingt. dia kata probiotik xde scientific proven pon elok utk keputihan.