Merah tepi aerola puting..

Sy nak tye.. knp tepi aerola puting sy ada kemerahan sikit tepi tu. Tiba² je dh 2 hari tk hilang.. sy preggy 14minggu bru. Mntk pnjelasan, perlu ke sy ke hospital. Sbb payudara mmg sakit sgt, trutama bila puting mngeras..

1 Trả lời

Actually perubahan ketara pada payudara semasa hamil termasuk aerola & puting sbb hormon & jugadlm proses penghasilan susu. Memang sensitif. Pakai bra sesuai. Elakkan pakaian ketat. bersihkan aerola dan puting secara gentle dgn air bersih. Elakkan sabun utk tak kasi kering. Saya guna minyak kelapa bersihkan aerola dan puting.

12mo trước

trme ksh info cik.. sy jadi tkut bila tgk tiba² merah. padahal sy guna bra sport je tkde besi.. hrp tkde yg serious laa kn.. sy first baby tk pandai sgt smue nie..