LABOUR ROOM..

Sy nak tanya..contohlah kan kalau sy beranak macam dlm pukul 2/3 pagi..kenapa nurse bising-bising suruh call husb ye ? Sbb husb bukan boleh masuk labour room pun 😅 sesetengah hospital mungkin boleh masuk..tapi hospital sy nak beranak ni tak dibenarkan masuk #firstmom #firstbaby #pleasehelp

3 Các câu trả lời

standby la kot kalau ada emergncy. mcm mcm bole jadi dalam labor room. kalau nurse tak suruh call husband pun, husband awk kne la ready. takkan kita je penat berjuang sorg2 sedangkan dia tido je. sama sama la susah. tggu apa apa hal emergncy. 😅 tk perlu nurse suruh pun dia sniri kena standby. unless la husb keje doktor atau ada hal2 yg kne urus di rumah. jaga anak ke ape kan. bole la standby call waris lain, ayah , abang atau pakcik

suruh suami standby. nak azan baby klu yg muslim, misi nk pass uri pd suami. Sy bsalin emergency czer dkt tgh malam, sblm masuk OT misi cari suami kt ruang menunggu. hbis prosedur dlm pkul 1.30am

suami atau waris mesti kena ada standby kalau apa² jd or ada perlukan apa² at least dah ada org tunggu walaupun tak boleh masuk .