Hii mommy..

Sy nak tanya.. Ada x sini pernah tukar klinik sebab berpindah/ bercerai then pindah ke ..buku pink tu kena tukar alamat ke ..akan ada dalam sistem komputer diorang ke bila update?

2 Các câu trả lời

Saya baru berpindah kwsn, tp tk ke KK baru lg utk book appt sbb baru je last appt dgn KK previous. Saya ada tnya nurse yg jaga saya apa procedure tukar KK: 1. Pgi ke KK baru utk book next appt n register kt situ 2. Bwk buku pink yg ada kt kita je. Nurse ckp buku pink lg 1 yg mmg KK simpan tu xkn dibagi pd KK baru. Sbb bila pgi KK baru nnt, diorg akan buka 1 buku pink lg utk simpanan diorg 3. Inform KK baru kt mana nk bersalin & pantang 4. Nnt dh bersalin selain inform KK baru, KK yg sebelum ni pun kena inform utk diorg tutup buku pink kita yg diorg simpan tu. Ni yg nurse jaga saya tu inform laa. Tk pasti jika lain2 KK, lain procedure nya 🤗

Kat buku pink tu ade tulis alamat ke-2,kat situ kite kne update.. Tp kne g Kk y baru tu dulu, nti dia akn tulis.. Then Kk yang lama tu awk kne g juga sbb nye kne minta buku pink y 1lg y mmg diorng simpan tu