Hb tggi 15

Sy mkan iberet ..12week..pedih ulu hati terok..tmbh mmg cara mkn msa pgi perut kosng . .klu tkr obimin ok x..beza apa obimin pluz dgn new obimin?tkt obimin dos rndh nty hb sy plk trun

9 Các câu trả lời

takkan sbb nak hb 15 tu sis sanggup pedih ulu hati hari2. kan boleh memudaratkan tu. hb yg ok kan 11 keatas. jgn paksa diri utk nak sgt hb terlalu tinggi. kdg faktor tidur, pemakanan pun main peranan utk dptkan hb yg baik. ubat ni buat top up je sebenarnya. mintalah advice nurse/doc. bahaya kalau kerap pedih ulu hati, sis nak jalani hidup pun nak selesa.

2y trước

pluz or new

masa checkup mntk tukar dgn nurse. kekdg bukan sbb ubat. org mengandung mmg akan cpt pedih ulu hati. makan byk xboleh. mkn cili xboleh even cili sos pon boleh buat pedih ulu hati. xmkn pon boleh pedih ulu hati. sbb kandungan makin besar, mula tolak organ dalaman kita ke atas. and perut dh mula jadi kecik sbb tu sng pedih ulu hati.

Saya dr awal prgnt mmg mkn obimin je. Sama je. Tetap pedih ulu hati. Setiap hr pedih ulu hati. Hb dlm 12 ke atas. skrg dah 34 week . Doktor ckp corak pemakanan kite mempengaruhi pedih ulu hati tu. Lg satu baby makin besar mmg boleh sbb kan pedih ulu hati. minum susu nk bg lega sikit. Semoga dipermudahkan ye utk awk.

sis pedih hulu hati time baring tu tinggi kan bantal biar dada tu tnggi dari punggung.. sebelum tidur minum susu satu gelas dn kurang kan makanan berminyak,, nurse tmpat saya berklinik yg bagi tips mcm nieh .. saya amal kan alhamdulillah berkesan

kalau tak sesuai bgtau je nurse sis..nt dorang tukar..saya haritu obimin ok je..tp nurse tukar zincofer..so far ok je da 28weeks hb tak pernah low.tp klau mkan perut kosong tak lama sendawa rasa nk muntah..better makan ubat 2jam lepas makan..

saya mkn obimin dari minggu 12 sampai minggu 30 hb semua ok. lepas tu hb drop sbb baby makin besar baru doc suruh tukar iberet. x sampai seminggu mkn iberet terus hb naik blk. doc ckp iberet kuat sbb tu slalu start dgn obimin

Try and error sis obimin pun ok since sis punya hb tinggi maybe kne 15 turunkn sikit klu drop back to iberet balik yg penting awak ckup vitamin utk anak tumbuh dlm rahim dgn sihat sampi lahir

iberet tu sy beli sndri...misi cuma ckp beli la pape yg serasi gn awk..

try makan Iberet malam2 masa nak tido sgt Tu..