Detail Scan 22 weeks- Baby dalam perut Bengkak Usus

Sy mengandung kembar, sorang dh meninggal dlm perut masa 18 weeks. Sorang lagi membesar dgn sihat.. Baru ni buat detail scan 22 weeks, baby tu bengkak usus.. Doc kata ini baru early sign kemungkinan akn lg besar bengkak nya.. doc buat genetic test utk tahu punca. Air ketuban yg keluar warna coklat. Result 30/1 nnti baru thu. doc kata kalau bengkak makin membesar boleh fikir dah samada nk continue pregnancy atau nk stop pregnany.. Siapa ada pengalaman mcm ni? #pleasehelp #firstmom

5 Các câu trả lời

Baby saya otak dia yang bermasalah menyebabkan dia takbole survive bila lahir nnti. Saya baru je terminate pregnancy rabu lepas , doctor inject utk stopkan jantung baby and tgh tunggu baby turun sendiri. Saya byk tgk video tiktok tgk pengalaman org lain, dlm masa yg sama, saya baca journal medical di google utk faham kondisi baby saya sebelum buat ape2 keputusan. Saya jugak pergi lebih 2 klinik mintak second opinion dr doktor lain. Semoga sis kuat dan harap ada keajaiban yg berlaku utk baby sis

2y trước

Week 21. Doc detect masa week 20. Kalau takturun sendiri doktor akan induce utk paksa bersalin. Lama juga tu nak tunggu week 30. Time detail scan tu dia scan otak, check satu2 otak cukup tak stem2 otak. In shaa Allah ada keajaiban. Bykkan berdoa ye. Moga dipermudahkan semuanya.

Yg first twin tu mcmana sis? Dr keluarkan ke lepas dh tahu meninggal? Allahu beratnya ujian sis. Semoga tabah sis. Fikir yg positif2 n doa bnyk2. Semoga ada kejaiban untuk baby twin 2 sis. Semoga selamat semuanya. Aamiin yra..

2y trước

Haah baby pertama slpas 2 tahun 6 bulan berkahwin. Huhu. In shaa Allah. Tq ya sis ❤️

Allahuakbar..sy tak pernah alami..tp sy doakn sis dipermudahkan segala urusan dan sihat2 selalu ya..tc

2y trước

Terima kaseh💕

Semoga d permudahkn puan

Mcmana dengan keadaan baby sis?

2y trước

Tunggu result genetik scan 30.1