Buasir waktu hamil

Sy hamil 22minggu ada tak pernah kena buasir sikit..kenapa ia punca die?

2 Các câu trả lời

mmg ada keluar eh. slh 1 sbnya mgkn sb pengambilan ubt tmbh drh tu akn buat najis kita keras & sembelit sekaligus bole jd punca buasir bila kita paksa semasa proses mbuang. . sy haritu pn pernah najis keras giler juga la smpi sy korek sdri (pki glove) & sy perasan ada drh keluar. besoknya g hosp doc cek juga la saluran tu mujur bukan buasir. . mcm biasa la doc nurse akn advice minum byk air & mkn byk fiber

Selalunya sebab baby pressure area bawah kita. And kita selalu sembelit.