Tlg sy baby 2bulan brpa kli nak bgi susu

Sy full bf, bila baby dah nak msuk 2bulan brpa kli kita nak bgi nyusu ya? Sbab sy risau tiap kli baby nyusu dy akn muntah, sdg nyusu stop then muntah , nak bgi sendawa pun muntah jga. Muntah tu kdg byk kdg sikit. Muntah susu ye. Biasa sy bgi baby nyusu lpas 2/3 jam gitu, lpas baby muntah2 sy cuba bgi susu lpas 4jam, biasanya klu baby lapar drg akn nangis kn? Baby sy lpas 4jam x nangis tpi hisap2 jari trus sy bgi susu, tpi tulaa lpas je mnum muntah. Normal ke tu? Atau waktu sy nak bgi susu tu yg slh, kot2 baby msuk angin😅#SeriusTanya #SeriusTanya #firstmom #firstmom #bantujawab #ingintahu

2 Các câu trả lời

ikut demand baby ..brpe oz baby mnum? kalau rse byk kurgkan oz ..sbb kdg baby lambat rse kenyang sbb tu dia masih mnum walaupun perut da full ..kene tgok baby awk mmg muntah atau jeluak ..kalau jeluak tu normal ..muntah tk normal kne refer doktor ank sy baru sbulan pon mnum 2 oz jee stiap 2-3 jam ..ikutkan kalau dia mnum 2oz tu mcm tk ckup ..tpi bila bagi lebih even half Oz pon nti dia akan muntah ..so sy stick bgi 2 oz je ..

Bagi susu ikut keperluan baby Mungkin perut baby angin kalau asyik muntah Kalau kerap sangat mungkin boleh refer doctor