Cek bukaan

Hi sy #firstmom . Ada tak tips waktu nk kena seluk ? Td sy ke hsptl dan doc cek bukaan. Automatik kaki saya kepit and agkt bontot. Doc marah mntk saya rilek tp sy tktahu nk control mcm mana sbb sakit sgt. Saya trauma nk bersalin lg 2 hari kena serah diri 😞

9 Các câu trả lời

First time kena seluk haritu terus rasa fobia 😭 menangis sepanjang malam. Sbb sakit sgtsgt. Dr tu mcm rodok kasar 😭 Dahla tangan dr tu besar sbb dr tu berisi orgnya 😭 Tapi esoknya dr lain yg buat, elok je. Tak sakit mcm dr yg first tu buat pun. Kena relaxkan badan, lembutkan badan, jgn keraskan, jgn angkat punggung.

2y trước

Betul sis.sy 1st kena dr lelaki.biasa lah tgn lelaki . Btw sy yg tnya soalan ni, tp sy dh selamat bersalin . Harini hari ke 23. Alhamdulillah 😍

Dear I pun kena serah diri dekat wad. Kena induce. Awak jangan takut ya. Ikutkan kata nurse/doktor untuk memudahkan proses. Awak kangkang dan tarik nafas masa doktor seluk. Memang sakit sebab nak doktor nak tengok bukaan. Banyakkan berdoa.

bt relax..tarik nafas dlm2 hembus perlahan2 kot mulut..jgn lawan klau x sakit..klau kite x lawan n relax sikit pun x rasa sakit.kaki tu jgn keraskan tp lmbutkan..alhamdulillah takat ni 6 org ank sy praktikkan xde rasa sakit

2y trước

x jgk..sbb kite keras kn badan n x releks.mcm kalau doc buke kn jln ade rase siket tp x sakit

Semoga dipermudahkan..sy warded hari2 kena seluk 😂. Xde petua, dua tiga kali ptama mmg mental..masuk kali keempat dh lali..ckp kat diri sndiri alah jap je ni x sakit pun

SemOga d permudahkn urusan sis..saya pn kena serah diri isnin nie' saya dOakn kita semua d beri kekuatan utk mengharungi saat² bersalin & d lancarkn segala nya..Aamiin

2y trước

Amin ❤️

first, relax dan set kat minda boleh terima untuk diseluk demi baby. Then, tarik nafas masa dorang nak seluk... tahan nafas jap, rasa dah ok-ok baru hembus

Saya 3 hari contraction warded dan 10 jam dlm labor room. Lepas bersalin sampai mimpi2 kena seluk. Just selawat banyak2.

Sis jgn keraskan badan, pecaya kat doctor. Bertenang ja. InsyaAllah tak sakit

Tarik nafas dan tenang sis. Percaya pd doktor.. InshaaAllah tak rasa sakit