Anak 1st experience

Hi ..sy due 07.07 ni..tp sy tkot sgt nk bersalin..smpai xbole tdo mlm..ade je doa zikir sume..tp betul2 tkot..ade ke mommies sume pngalaman bersalin ank 1st mcm ni jugak ...tkot mnggal,tkot sakit,tkot xgeti teran..mcm2 takot laaaa...

1 Trả lời

sy masa anak 1st dulu takut satu perkara je bila adik sy ckp misi akan jahit kita punya part tu hidup² tanpa bius. yg tu sy duk takut. tapi bila beranak yg sakit adalah contraction je. bila dh keluar baby ya Allah lega gila sakit hilang serta merta. part kena jahit tu serius tak rasa apa² pun sebab full bius. awk rilek je kalau tak reti meneran kena belajar dri sekarang ataupun misi dekat lb akan ajar nanti.

3mo trước

betul tu sis sama macam sy mase ank pertame tu terpikir mcm mcm ...tapi bila kita push keluar je baby rse sakit tu semua hilang n masa jahit pon tak rasa apa apa...tapi part kena seluk seblm dpat discharge tu Allah je tau...dh lah kena jahit....sblm dpt balik uma dh kena seluk dgn doktor utk cek dalaman takut ad apa apa tertinggal ke ape ...tpi tulh pengalaman yg xdpt dilupakan....skrg tgh tunggu ank kedua dh 38m1h...berdebar debar jugak rasa nya