Masih dlm pantang tapi dilema..

Sy dlm pantang bru 10hri . Mnggu dpn nenek sy ad buat birthday party die yg ke 80 kot tk igt . Hajat terakhir nk jmpe cicit die yg kedua.. adakah sy patot pergi..klo tk pergi andai kata dia pergi adakah sy akn dipersalahkn? So dilema..perjalanan dri melaka-KL..please any advice..tq gaiss

4 Các câu trả lời

Bru je berapa hari awak umur bby tu.. spatutnya org lain yg tolong bawakkan nenek tu dtg tgok awak..bukan awk yg dlm pantang, dalam fasa pemulihan badan yg kna pegi.. Kalau diorg cerdik, diorg takkan salahkan awak sbb awak & bby masih dalam pantang.. bru hari keberapa kot.. bby sgt sgt lah fragile.. nama pun birthday party, mstilah ramai org lain kan? kita bukan nampak dgn mata sakit@virus apa org bwk.. Org luar ni bukannya kisah pun kalau jd apa apa.. sbb kalau awak & bby jd apa apa bkn diorg nk jagakan pun.. so terpulang pada awak.. semuanya atas kewarasan kita..

Pergilah awal dan minta diri awal. Cakap je ada hal dekat klinik ke apa. Bawa la hadiah utk nenek sekali klu ada bg duit sikit ke. Amik hati dia Pstu balik. Risau sbb baby kecik sgt tu fragile. Klu tak pergi pun semua org tahu baru bersalin Dlm pantang Sape jela yg tak bijak nk salahkan awak

Pergi je awal bawak jumpa moyang then balik awal sis..tp kalau sy, sy tak pergi. Rsnya takde yg akan salahkan apa2 sbb ni isu kecik je cuma nk jumpa cicit je kn.

pergi awal sis. maksud time orang belum ada atau majlis dah selesai. dah kasi tengok terus balik. tipu je la sunat ada appoiment klinik ke apa.