Hi smua sy nk tanya nie..

Sy dh ada ank dua..dua2 lelaki skrg plan nk ank ketiga dpat girl..tp sy confuse sikit bab2 ovulation nie..sbb klu nk anak girl kena brsama sbelum mse mse subur..sy dpt period 31hrbln lalu n hbis period 4hrbln 1 kmaren..agak2 nya bila yea sy kena last brsama sbelum mse subur sy tu..hrap2 yg ada pengalaman tu..sudi kiranya share kt sy nie..tq

4 Các câu trả lời

Jantina anak awak bukan pada telur awak tapi pada sperm pasangan awak. Awak bersetubuh bila2 pun tapi kalau sperm pasangan awak yang sampai dulu ialah boy maka boy la anak awak..kalau girl maka girl la anak awak..tak percaya boleh google atau belek buku sains.✌

5y trước

Tq sudi jwab soalan sy..yea btul..tp dok ada bg tau klu nk bby girl nie kena brsama 2 hr sbelum subur..sy pun ada search kt google jg..hnya je sy confuse bila mse subur sy..

Nak tahu ovulation kena tahu berapa normal cycle setial bln. Klu jenis period yg regular senang la kira. Cth normal cycle 28hari. So wktu subur anggaran pd hari ke-14 (28÷2). Tp klu nk tepat atau period jenis x tetap, baik guna opk.

5y trước

Tq sis..

Lps abes period tu sis start la bersama dgn suami.. Agak2 klu dh nk dekat waktu subur sis stop bersama. Sblm tu kena thu dlu bila waktu subur sis.. Waktu subur stiap org xsama sis.

5y trước

Tq sis info nya..

Bergantung pada sperm pasangan..

5y trước

Tq mom😊