Tak boleh makan 🤢

Sy dah buntu dah.. dah berapa hari sy kurang makan.. nasi lgsg tak boleh mkn.. bdn pon dah lembik.. ape patut sy mkn ye ??

5 Các câu trả lời

Makan buah sis . Masa sy pregnant anak pertama, 3 bulan morning sickness , tak boleh langsung telan nasi mee or lauk2 . Even org sebut “ nak mkn ap” pon sy boleh loya . Time tu sy berkerja mmg pagi sarapan buah , tghri makan buah malam pun makan buah .buah yg selalu sy makan buah jambu batu dengan mangga . Kadang biskut lexus . Gitu jela sepanjang 3 bulan . Dengan pekena teh tarik setiap pagi . Jgn tak makan langsung ya . Pregnat anak no 2 skrg ni pun tgh morning sickness . Tp tak lama dalam sebulan je. Pon sama jugak boleh telan buah2 je . Moga urusan sis dipermudahkan ya

Sis standby roti, biskut, susu, buah. Saya sampai skrg masih loya bila tengok dan bau makanan tapi paksa juga makan sikit2 mana yang mampu telan. Kuatkan semangat ya mommy 🥰💪🏻

Sy hanya boleh makan roti, biskut jacobs, buah2, susu.. Try sis cuba buah2 n roti.. Benda cmtu xberminyak insyaAllah boleh masuk tekak.. Sy msh alahan bau goreng2 or menumis 🤢😷

Sy hanya mkn roti kosong susu sbb mabuk dan pedih hulu hati sepanjang first trimester

mcm sy makn buah je