Pump susu x byk

Sy baru hari ke 11 bersalin normal. Sy cuba buat pump susu manual. Hanya dapat dalam 40ml (1oz lebih) untuk satu sesi. Normal ke? Ke patut ke sy to4 dgn formula. Bayi sy lelaki, kerap lapar. Tp bile sy menyusu, keluar je susu. Berat pon naik sikit. Tp sy risau sbb baby selalu bangun nak menyusu. Dalam sejam lebih. Normal ke #ingintahu #firstmom #pleasehelp

3 Các câu trả lời

demand n supply. bgi direct feed je. lagi kerap bby menyusu nnti lgi byk susu keluar. bru2 bersalin mmg mcm tu. depends on bdn. boleh try mkn kurma. utk tambah susu.

Bayi lelaki lebih kerap menyusu dri baby perempuan . Boleh ikhtiar dgn milk booster ap2 jenis brand . Usaha dahulu sis . Syg kalau campur dgn formula 🥰

Hi mommy. Kadang pam sikit tapi bila direct okay je cukup. Teruskan bagi direct feeding. Bila anak tidur je pam kalau rasa breast tak kosong lagi