check BP

Sy baru blk dari klinik .. misi check td kata berat naik lebih , misi ckp start esok kena p check BP hari2 , sy nk tahu untuk apa ye check BP ?

21 Các câu trả lời

Hahaha saya udh 3x ulang alik buat bp... Smpai jenuhhh sis...😂😂lpas ni x tau laa naik lagi kot

Saya pn pernah kna dlu. Berat saya naik mndadak. Selang 1 hari sy kna dtg kk utk cek berat , urine dan bp.

5y trước

Kan .. sy pon kena selang sehari jugak , hehe

Sy bru je lpas chek bp n urine pg ni sbb brt naik lebih dri spatutnya bln ni...

Yup .selang shari kene pergi klinik cek bp ( teknan darah) saya biasa kene jugak .

Sy pun baru balik check bp.nak kena control makan mlm. 😅

Check bp hari2 eh. Sy selang shari check bp selama sminggu.

5y trước

Ouhh ... Okay tq ☺️

Bsp @ bp? Biasa yg ada kaitan dgn berat badan ni bsp

5y trước

@dieyana...betul tu sis. Kalau berkaitan berat badan tu bsp, sangkut kencing manis. Sebab kalau badan naik banyak, memang kena monitor. Saya pun sangkut kencing manis lepas 2jam minum air gula, tp berat bada mantain. Naik pun tak smpi 1kg, so nurse ckp berat badan ok. Kalau naik kena minum air gula lagi.

Saya pun sama sebab berat naik smpai 3kg dalam masa sebulan

5y trước

Ye ke sis... Baik la..🤗

Sya smnggu brturut2 kena p klinikk

saya seminggu 2 x tak sampai hari2