Vitamin/suplemen

Sy baru 26 weeks dah boleh amalkan ke utk tambah susu badan.. ank pertama dulu menyusu sampai habis pantang je sbb susu mmg drop.. ada cara tak utk tambah susu badan.. lg satu badan sy jenis kurus. Ramai cakap badan kurus susu badan mesti tak ada 😢😢😢 sy dah niat ank no 2 ni sy nak bg susu badan sepenuhnya 🥺🥺🥺#ingintahu #seriusnanya #pleasehelp

1 Trả lời

untuk ada susu badan yg banyak, amalkan pemakanan sihat dan ibu kena happy. hormon oxytocin (hormon gembira) yg membanyakkan susu. tak boleh stress selalu. saya pun kurus. kategori underweight lagi. masa pregnant & lepas pantang pun saya tak cukup berat. Alhamdulillah susu cukup untuk baby. tapi sekali sekala saya ada topup fm jgk sbb saya bekerja, bila mak jaga dia bagi fm kalau saya tak sempat pump. plg penting kena dptkan support suami. InshaAllah awak boleh!