hamil on insulin sbb kencing manis.

sy baru 12 minggu 1 hari. tp sy selalu cakap² dgn anak dlm perut ni supaya dia kuat.. tp bila berckp dgn baby automatik air mata ni mengalir sbb sy takot n teringat dkt kandungan sebelum ni sy keguguran. sy berharap sgt kandungan kali ni sihat n selamat.. alhamdulillah baby ok. sy diuji dgn kencing manis utk kndungn kali ni first hrtu bacaan 8.6 mase kandungan sy 8minggu. so skrg sy kene cucuk insulin. skrg bacaan gula area 5-6 shj. dr mula bukak buku pink hrtu mmg tiap minggu kne p kk. dan warded 4 hari kt hspital hartu mse mula² nk on insulin. ada tak kwn² yg pregnant ade kencing manis n on insulin? ada ke yg dah selamat bersalin? jom kongsi pengalaman. ni first baby sy.. dan sebelum ni dah 2x keguguran.

2 Các câu trả lời

saya pun on insulin.. ye. bila ckp pasal bby bole jadi ini la itula. ya allah nak nangis kt situ juga. tpi kita kena pikir juga takdir allah. insyaallah doa byk² takde pape.

2y trước

samalah sis.. moga kita n baby semua sihat n selamat kan.... aminnn🤲🏻 sis dah berapa minggu?

Stay strong sis.. Kena sentiasa positif yaa.. Jangan fikir apa2 yahh negatif.. Saya ada 1 kawan yang gdm masa pregnant.. Alhamdulillah sihat anak nya selamat bersalin

2y trước

ye sis.. ooo alhamdulillah.. hrp sy pun mcm tu nanti.. terima kasih❤️