Berpantang

Sy akn brpantang d kg tempat my mil nanti with husband. Husband dah bgtau awal nnti waktu brpantang xblh mkn garam dlm tempoh sbulan 😭 mknan semua kena kosong ja tanpa garam. Betulkh mesti mcm tu? Sorry tnya sni, i first time mom n dah xda mak 😔 #firsttimemom #berpantang

5 Các câu trả lời

Garam tak jejaskan apa2. Gula pun. Cakap suami jangan kolot sgt. Kalau checkup, atau masa lepas beranak tu ada kena jumpa doctor ajak skli. Tanya doktor depan dia. Apa yg boleh n tak boleh makan

I think it's more to healthy diet. Bukan sebab benda lain. Tapi okay je. Saya sendiri yang masak pun tak letak garam tambahan dalam masakan. Ambil natural flavor from real food. 😁

Boleh je sis makan garam.. tiada masalah pun..cuma pantang mkn sejuk.. mkn halia (sb boleh sebabkan bby bru lahir kna jaundis)

kenapa xblh makan garam? cer awk google ada x keluar result

ni sis boleh tp sikit