37minggu 3hari normal ke baby kurang gerak?

Sy agak risau kerana kandungan pertama takda pengalaman. Normal ke kalau baby kurang aktif bila dah masuk 37minggu?

1 Trả lời

Tak sure nak ckp normal ke tak. Kang ckp normal, pdhl tak normal. Tp baca2 ada yg ckp normal sbb baby makin besar & ruang sempit, so pergerakan terhad. Kelmarin baby sy kurang gerak sgt2 sampai kena goncang perut la apa la, tp tak gerak / gerak slow je. Tp harini bukan main aktif pulak😅 tips sy, sy buka audio bacaan quran/zikir kt hp then halakan speaker kt bhgn kepala baby, InshaAllah alhamdulillah lepastu baby gerak, tak aktif sgt tp alhamdulillah lama dia bergerak2. Lega hati ☺️