Pcos berjaya hamil?

Hi, sy ada buat scan hari tu ovary sebelah kanan ada pcos sebelah kiri normal. Adakah di sini yang ada pcos berjaya hamil? Supplement apa yang perlu di ambil?#ttc#sharepengalaman#ingintahu

7 Các câu trả lời

Byk je pcos pregnant sis. Sis start je dgn healthy lifestyle, exercise ( x smestinya utk turun berat ), elak mknan mnybabkn pcos teruk (blh google), try mkn kiwi, sayur brocolli mcm tu. klu dh buat healthy lifestyle tu baru pergi ke supplment. Sis tnya je pharmacist tu dorang tau apa2 yg bgus utk matangkn telur semua. Jgn pula sis ambil product bukan2 ya. Biasa pcos ada kebarangkalian juga dpt kembar sbb byk telur kn, klu berjaya matang Insyaallah. Smoga ada rezeki pregnant

2mo trước

Okay sis, ya skrgg tengah jaga makan , stop makan sugar,tepung2 & kurangkan pengambilan nasi. Sy try makan folic acid,vid d & cq10 harap la berhasil pregnant. Harap2 dapat baby kembar

haii sy bekas pesakit pcos , sejak umur 15 sy ada pcos period jd tak regular smpai lah umur 18 (tahun lepas) sy ada try jamu beli dkt tiktok nama jamu tu JAMU MAHKOTA GADIS lps try 1 botol terus pregnant lpstu lps pregnant tu pcos pun hilang sy pelik terus la tp mmg kenyataan 😂 masa pantang pun saya mkn jugak , skrg lekat ank no 2 plkk , btw msa sy pregnant tu sy ttc dh 2tahun .

2mo trước

beli kat shopee awak

Sy pun pcos fighter...bile sy dpt thu sy ade pcos, sy diet... Mkn mknan sihat... Mkn nasi je hri2... Mlm xmkn... Senaman sy cume brisk walk kt taman 2 round everyday... Air mnis mkanan mnis sy stop....alhamdulillah sy amalkan slame 2 thun...turun brt 24kg... Skrg sy dh jd ibu... Baby girl sy dh 5 bln... Fyi kami suami istri same2 bdn besa..

2mo trước

Ye awk kne ubah care pemakanan... Klau blh stop trus yg manis dan caffeine... Byk mkn sayur dan protein... Byk mnum air masak...

Saya pun ada pcos..sekarang alhamdulillah anak dh 3bulan..sis boleh je terai dan usaha..yg penting abaikan mulut org n jgn stress..saya dlu pun dpat tahu pcos memang menagis teruk..lepas tu tak fkir apa rileks n tak berharap sangat alhamdulillah lekat..bila org surh terai itu ini saya terai je..mne tahu itu stu doa kn

2mo trước

Macam2 saya cuba -susu effety -kurma rendam dgn susu duncty lady esok ye minum -ubat kesuburan brand himalaya

Hai Sa Ada pcos doktr sarankan Sa Makan Clomid tapi sya Tak Nak , 2tahun menuggu.. finally unexpected sya. mgandung .. lost weight 13kg,dan mkn folic acid.. paling mujarab prayer!and have faith to God

2mo trước

Wahhh congrats sis

saya pon pcos Alhamdullilah berjaya hamil..banyakkan mkn sayur dan buah² yg penting jgn stress.

2mo trước

Okay sis, ya banyakan makan sayur & buah

.