sakit mcam sengugut

sy 28 weeks 5 hari... baby saya aktif alhamdulillah cuma skrng sakit bhgian perut mcm senggut gitu... ada x sama? normal ke iye... #firstmom #firstbaby #seriusnanya #ttc5y

3 Các câu trả lời

kdg nk bersalin ni xperlu keluar tanda tau..pengalaman sy dah 3x bersalin dan Insya-Allah nak masuk yg ke 4, semua xde keluar tanda.. masa sulung, xcukup gerak..xsakit tp xsdp hati so terus ke hospital kene bebel jg la..diorg ckp baby tido ..tp sbbkn dh nk dkt due , kene thn smpai bersalin .. masa no 2, sakit kat rumh..igt slh mkn..tp makin sakit..so terus ke hospital bukaan dh 7cm.. no 3 pula rasa xsdp hati, g klinik dulu suh scan..masa kat klinik doc ckp xde pape, baby tido je..tp advice dr doc klinik kalau xsdp hati boleh terus ke hospital ..smpai hospital check bukaan dah masuk 3cm..masa ni awl 3mggu sy bersalin semua xde keluar drh atau tanda..air ketuban pn doc yg kene pchkn.. Rasa tak sedap hati, terus je ke hospital ..jgn tggu..bnd dlm perut kite xnmpk..naluri ibu sgt kuat..kalau kene bebel kat hospital tu tadah je..jnji kandungan kita xde pape..

Better cpt g hosptl. Sblm ni sy kena mcm ni, sy x trfikir apa pun tp mkin skit. Dok thn ja.. last2 G hsptl rupanya tu contraction dh ada bukaan 4cm. Dh terlmbt utk sy selamatkn ank syurga sy.

2y trước

Masa sakit tu baby gerak2 aktif. Sy bersalin normal keluar skli dgn kantung x pecah lg dan uri pun serentak keluar.

skrg awk mcm mna sakit lagi ke atau ada jmpa doc? sy pun sakit jgak mcm sengugut risau pulak .

2y trước

sy sakit perut je sekejap2 jgk tapi ni dh 3 kali skit selang dlm 4jam mcmtu. xda kluar tanda pulak tapi baby gerak nk pegi hospital tkut nanti braxton hicks pulak .