Banyak berjalan blh jatuh rahim ke?

Sy 24 weeks. Sminggu ni sy byk sgt berjalan, turun naik tangga, naik bukit. Bahaya tak utk kandungn sy. Peranakan blh jatuh ke ye? Sbb kdg2 sy rasa sakit kt bhagian bwh perut. Letih dan mengah. #bantujawab #SeriusTanya

3 Các câu trả lời

Mmg masa nie penat , sakit bahagian bawah tu normal sis utk minggu2 skrg nie. Saya rasa mcam nak terkoyak je bawah tu 🤣🤣🤣 but just keep moving walking normal je. Lagi senang beranak jugak tu

berjalan elok untuk orang pregnant. bina stamina dan kekuatan otot untuk bersalin nanti. cuma kena tahu limit diri, jangan paksa. kalau penat, rehat.

letih mengah tu normal. bykkn rehat. limitkan aktiviti klu rasa xselesa.