buntu

Susu sy kering ramadhan ni. Semalam nekad beli susu tepung utk baby. Tp sejak mlm td dia reject susu tepung smpi harini. Bila sy pump hanya dpt 30-60ml je utk bg dia minum since dia reject direct dr 8bulan. Ada cadangan lain tak ibu2

12 Các câu trả lời

Banyakkan makan nasi, sayur sawi, air masak... Saya amal tu jaa... Alhamdulillah susu ada walaupun tak banyak macam awal2 dulu... Anak sulung nyusu sampai umur 2tahun. Anak no.2 ni lelaki 11bulan, memang kerap nyusu... Siang malam banyak nyusu... Saya memang banyak makan nasi... Berat pon naik jugak sikit... Tapi doktor kata normal sebab makan banyak... Yang penting jangan stress... Setiap kali nyusu saya niat dalam hati bagi anak nyusu sampai umur 2tahun... Insya Allah...

4y trước

Sama kes dgn sy.. awal2 tu smgu prtama xde susu jugak trpksa pkai khidmat ibu susuan tp sy xputus asa n cuba fkir +ve. Alhamdulillah brjaya susukan anak 2 tahun xmpur fm even sy kerja swasta busy

Mungkn bunyi lucu je pndpt saya ni pn, dr experience saya (skrg umo ank saya 1 thn 8 bln) msh lgi brfd ank saya tu, pn makan je, ikut piramid mkanan tu, jgn skip wktu mkn sbnr, di antara waktu mkn blh mkn kurma ke, buah2 an ke, kacang2..itu saya buat, alhmdulillah, ssu x prnh drop, drop melainkn sbb x mkn & stress..so jgn stress, happy je mood msa bfd ni pn..insyaallah, semoga dipermudahkn urusan jihad pn..

Saya minum air masak, horlicks dan milo. Masa sahur saya makan double 🤭 tapi masa anak pertama - anak ketiga, saya tak berpuasa, sebab risau susu kering, tapi penat sikit la nak ganti puasa nanti. Alhamdulillah anak keempat ni, Allah permudahkan 😍 Sekiranya susu semakin kering, saya sarankan puan ambil rukhsah ibu menyusu kan bayi (dibenarkan untuk tidak berpuasa) 😍

Sya makan nasi sepinggan penuh, tambah pulak dgn air susu campur oat n kurma sebijik. Oh, air kosong segelas sebelum mkn sahur dh selepas selesai mkn sahur...alhamdulillah susu cukup untuk baby...and fikir positive n sentiasa doakan susu cukup untuk anak sehingga 2 tahun

Mkn nasik byk sikit, fkir +ve ada susu.. kalo still xbrjaya, utk fm cuba tukar botol baby. Based on experience sy n kwn2 baby sng trima puting pigeon wideneck peristaltic plus

Puan perlu minum air yg cukup...utk sampingan mkn oat/kurma/mkn minum yg berkhasiat boleh tampung bekalan susu badan sehingga waktu berbuka utk anak...

4y trước

Kurma dah. Oat je belum. Sy cuba lg k. Tq sis

salam sis. boleh cuba amalkan minum susu kambing maryam. memang elok untk ibu menyusu. untk detail, chat sy ye. tq

Mummy minum air yg bykkan susu bdn masa sahur...horlick pn ok...amek supplement ke..

Sbr la sis . Sy mnum air gn kurma . Kdg2 dpt 4-5oz shri tuh pon x ckup bby kuat mnum

Makan sup lobak putih. Gembirakan hati supaya oksitosin hadir.