Anak 8 bulan taknak makan

Susah saya nak suap anak saya makan. Dia reject taknak tu taknak ni. Sampai saya rs mcm nak giveup.. tension sgt

2 Các câu trả lời

Ank sy yg 3rd tiap kali demam dia xnk mkn..masa 7-8 bulan sebulan dia xnk makan sy bg susu je. Taknak fikir byk taknak paksa dia..pastu dia ok balik..jgn serabut sgt sis..anak baru 8 bulan makanan utama dia still susu. Makanan lain tu dia still tgh belajar mkn lagi. 😘 Next time try bg dia mkn sendiri. Sepah xpe blh kemas. Anak sy mkn sendiri..1y6m dh boleh biar kat meja makan dgn kakak2 atau kdg2 sorang2 suap diri sendiri pakai sudu smbil sy buat kerja. 😂

7mo trước

Itula. Kdg sy penat masak utk dia plus buat makan untuk dia. Dia reject. Saya susah hati drop berat badan nnt. Saya ajar jgk duduk dekat kerusi untuk dia makan. Dia sampai mengelat nk keluar dari kerusi balloon.

ada try bagi anak makan sendiri?

7mo trước

Tq mommu