Asalam,anak saya 4bulan,skrg termengandung (6minggu)

Suami kerja ,saya sorangje jaga baby ,saya bolehke angkat baby saya macam biasa ke,tiada org tua atau sapa2 untuk tlg jaga😭😭😭suami keja penat sbg courier ,malam baby time dia tido pkl1am,dlm10pm suami nak tido baby nangis je suruh buai lama2,sya loya sakit badan,mintak tlg suami ,buaikan,kadang dia stress sbb mengantuk smpai marah baby,ape harus ku buat sis?bolehke saya angkat baby kadang perut mcm rasa tertekan bila nak angkat duduk bg susu sumua,suami stress xcukup tido smpai luah suruh gugurkan kandungan ke 2 nie,macam nak handle sumua?

1 Trả lời

wslm . suami puan kena main peranan jugak . tu kan anak bersama . letih ni sama² . dia letih cara dia , puan letih cara puan . tambah pulak puan tgh pregnant suami harus paham & bantu handle anak . suami saya pun kerja kurier . anak saya 3bulan . time dia ok takpa saya handle , saya biar suami rehat . time dia tak ok nk merengek ke mengempeng ke saya suruh suami tgk . dia kena tau tanggungjawab dia sekali . bukan kita saja handle sorg . cuba slowtalk bgtau kt husband puan tgh alah minta dia tgk anak sekali . bab nk bg susu tu , cuba puan bg secara mengiring ataupun guna bantal U tu . bantal nursing . semoga dipermudah urusan puan 🌹

11mo trước

terima kasih sis ❤️rasa lega dan kuat bila dapat nasihat dari sis ,