Salam, saya hamil anak kedua, baru 27minggu, stretch marks yang teruk. Apa2 cadangan utk hilangkan ?

Stretch marks

4 Các câu trả lời

Sepatutnya dari awal trimester kena guna oil / lotion untuk stretch marks untuk prevent dia dari worst atau ada. Elakkan dari garu jugak. Ni kalau dah ada teruk memang tak boleh buat apa dah melainkan laser.

Boleh guna cream strecht mark..sy guna brand palmers coco butter..blh bli dkt watson,guardian,farmasi mne2 or shopee pn ada..

tkpe nnti lps abis pantang ,beli jw white scrub ke ape bt setiap hri nnti2 slow hilng

kalau dah timbul stretch mark tu, memang tak boleh nak hilangkan.

10mo trước

boleh je hilang kan , cuma lambat . mak sy lg trok , tgk dia pakai lotion stiap malam hilang