stressed. jaga newborn.

stressed. anak sye dh sebulan hari ni. susah betul nak tidur. sehari x smpai average newborn patutnye tidur. menguap bnyk kali dah. tp x nak tidur. bedung dh kdg2 jek berjaya tidur. yg lain die keluarkann tgn..masa tidur bnyk habis ke pakai bedung,tukar pampers.. pujjuk die tidur...gombeng. tp last2 x tidur... penat sgt..sye rse mcm x dpt tidur langsung.sehari tu rse max 3 jam jek dpt tidur. dh white noise dh bedung dah swing sume 5s x jd . jd pun jrg2 sekali.sye pun takut die overtired. tp tu lah. kalau camni sye pun overtired.

2 Các câu trả lời

Aiyo Sama Case mcm Sy sis. .. sumpah stress gila mcm nie ..Sy sampai nangis nangis..Sy pantang seorg ..Sy pun Dah mcm2 but Stil baby mcm itu juga..x cukup tidur..pg sampai mlm sama .hari2 sama .. Ye husband Sy tlng juga jaga baby ..dia Tengo Sy pun ..kesian kat Sy ..dia pun try best dia .. husband Sy pun suruh Sy tidur. biar dia jaga baby .itu la Sy pun kesian kat husband .Sebap Dia pun kerja penat .dia pun kena rehat ..lagi pun dia pun first time daddy ..x Tau ape2...kat daddy pun baby nangis mcm mn I nak tidur kan..Ade 1 hari mcm Sy naik gila ..rasa mcm nak lari Dari Rumah ..rasa mcm nak pukul baby Sebap baby non stop nangis....I Doa byk I tak nak buat ape2 kat Baby ..Husband Sy pun takut nak pergi kerja .Sebap Dia takut Sy buat ape2 kat baby atau diri sendiri.. sumpah mental Sy Teruk sama itu . tak Ade org tlng utk kita . thank God sekarang baby dah Kurang sikit nangis mcm dulu ..sekarang nangis pun ..nangis utk susu atau perut Kembung atau time tidur ..sekarang husband yg bwk baby pusing2 sampai baby tidur..baby Ade la nangis ..tapi x Teruk ..dah ok sikit sekarang baby Sy 1 bulan 18 hari Sy dengar baby sekarang semua high demand.mcm2😅So ape ape I Tny org ..or I Tengo search kat google or TikTok

kalau boleh gilir gilir dengan husband tidurkan baby. bagi sis pun dapat rehat sekali. saya kalau baby taknak tidur, saya pass dekat abi sebab anak saya masa newborn dulu dia nak tidur kalau kita berjalan. husband yang bawak anak pusing pusing sampai dia tidur.

3mo trước

sm sis sini pun sm juga 😅