#39w3d #ingintahu

still tunggu due lagi. belum ada rasa apa". doa kan yg baik". first mom disini, nak tau rasa macam apa kita dah nak lahirkan baby?

7 Các câu trả lời

sy semalam deliver. sy takde langsung tanda ii contraction. sakit pinggang pun tak ari ari pun tak sakit. pergi pac sebab ada lendir cek bukaan dh 2cm n sy mntk balik. lepas balik 2hari sy buat senaman & round pdg still takde apa ii contraction. sampai laa sy checkup kali terakhir dkt kk sbb dh 40w 1d masatu. bgitau doc sy ada keluar lendir warna mcm air tiap kali pergi toilet. rupanya itu air ketuban leaking 🥲 dua hari dah leaking doc cek air ketuban dh turun 7. terus rifer hospital. cek bukaan dkt PAC dah 4cm but still tkde contraction. baby pun takde mengeras sampai sy bersalin baby tak mengeras & takde contraction. contraction cuma 2jam sebab masuk drip utk lagi cepat bukaan. sy anak first, pain tolerance tiap orang lain ii. jadi please alert air ketuban takut jd mcm baby kena warded 5hari gara gara sy tak alert pasal air ketuban 🥲

7mo trước

btul tu ikut pain tolerance masing2, sy pain tolerance sgt rendah.. kena cubit sgt sakit bg sy. so time branak tu sy dh rasa nyawa2 ikan tp kna tengking dgn nurse.

due bulan ni juga , ada la rasa sakit bawah perut smpai ke pinggang.. tapi false contraction jeh ... tengah tunggu lendir campur darah keluar.. tak sabar nk jumpa baby.. tapi aktif je dia hri2 .. doktor pesan dah kalau baby tak gerak dalam masa sejam ke 2 jam pergi hospital juga ...

klau senak perut cirit birit tu tanda ii nak bersalin ke? Kadang ii rasa nak berak tapi x berak pun. Cuma ada rasa senak jer banyak

7mo trước

yer. sy aritu cmtu la

Sama... saya pon tggu2 tanda takde pon.. tp kerap mngeras + sakit kat ari2 dah n false cntraction. Due 24/3

due 11/3, baby masih selesa duduk dalam perut. masih menunggu tanda tanda lain selain perut mengeras 🥹

buat snaman goyang punggung siti jamumall.. sy sje buat tba2 contraction pla. 2 jam contraction bru pecah ktuban

7mo trước

sy buat 10kali je time mandi.. jam 2 pgi dh contraction 🤭🤭

Rase sakit senggugut kejab hilang kejab dtg..

7mo trước

contraction dh tu..kalau stiap 5 min pg hsptl.. awal2 sakit x truk lg..1st mom snang confuse sbb xtau lg..