Supplemen

Soalan ni utk kaum lelaki ya. Ada siapa2 pernah cuma ambil supplement Speman dgn Kapikachuu by Himalaya? Ada sebarang kesan ke utk kesuburan lelaki? Perlu nasihat doktor atau boleh consume tanpa ada sebarang masalah? #lelaki #kesuburan

2 Các câu trả lời

Suami saya makan Himalaya Spemen. April 2020, kami sama2 buat rawatan kesuburan di KK. Setelah dapat tahu result ujian air maninya; sperma ada kekurangan, doktor minta suami saya makan supplemen untuk improve sperma. Doc O& G pun pesan perkara yg sama, tapi mereka tak cadangkan apa2 supplemen. Kami cari sendiri. Saya search di Internet, dan baca artikel drpd Dr. Hamid Arshat, Dr. Hamid recommend Himalaya Spemen. Masa consult dgn doc, doc tak tanya pun suami makan supplemen apa. Doc just tanya saya sahaja yg saya makan asid folic sejak TTC 2020 tu. So, suami saya makan Spemen sejak April 2020 tanpa putus asa. alhamdulillah serasi dgn dia. Suami saya tiada apa2 penyakit. Dia hanya ada alahan dgn beberapa jenis ubat shj. Dengan izin dan kebaikan Allah, pada September 2021 saya disahkan hamil.. Saya cadang jika tuan ada penyakit apa2 yg consume ubat-ubatan yg doc prescribed , better consult dgn doc ya samada boleh tak makan produk himalaya tu. Jangan putus asa ok! All the best Tuan

Trima kasih Puan atas perkongsian & kata2 semangat! Ini ikhtiar saya sbgai suami. Isteri saya prnah hamil tpi keguguran. Kata doktor kmgkinan besar ada mslah kromosom. Jadi saya fkir mgkin ada kkurangan pada diri saya jgak. Skrg kami sama2 usaha jaga kesihatan sblum cuba utk dptkan zuriat kali ke-2.

2y trước

Sama2 bermanfaat