Persiapan mental utk bersalin.

Hi smua, nk tanya.. mcm mne nk bg semangat dkt mental sndiri utk hadapi nk bersalin nnt? #pleasehelp #advicepls #firstbaby

1 Trả lời

kenapa dgn mental puan? sy selalu positif sbb tak sabar nak jumpa baby. sakit bersalin tu mana2 pun sakit. takda lg kot yg tak sakit cara mana pun bersalin. cuma sakit lama/kejap je. sy rasa lg kena ready mental nk handle baby, nak besarkan baby nanti. kot la jenis high need, jenis colic. yg tu mmg kena mental kental 💪

2y trước

Waaa betul juga tu. Kne fikir after bersalin kan. Sebab bila dengar rmi kwn2 kata sakit kan, koyak la ape la jd mcm.... terus tanya balik diri sndiri dh ready ke nk face sakit tu? Hahaha tp ank dh mmbesar so nk xnk kene juga klua kan dia nnt huhu