Salam mommies semua 🥰

untuk mommies yang due date dec ni dah start beli barang persiapan baby ke hehe🤭 saya dah 20 weeks taktau nk start bile beli persiapan baby btw kite first mommy🤍 #ingintahu #firstmom #duedecember

36 Các câu trả lời

Kalau nak beli awal boleh start : -baju baby, socks, bedung, booties -sabun basuh baju, sabun botol, sabun baby -botol susu standby 1 just incase -barang persiapan pantang (kalau pggl cl dont bother beli brg pantang kecuali sock’s & bengkung) -minyak2 baby, sikat, ketip kuku, sedut hingus, cotton bud, thermometer -breastfeeding bra & baju breastfeeding nnt keluar spital senang -pad underwear brand tiktok/kotex Selamat shopping

Saya tak beli apa lagi. due dec. masuk cart pun belum. Sbb mak mertua yg excited nak belikan. Takut kita beli benda sama karang terlebih lebih. And saya tak tau nak start dari mana. Experience tkde, knowledge pun takde. Saya nak beli masa saya balik kampung nak beranak nnti. Beli ngan mak saya.

huhuhu saya due bulan 9 .. satu apa pon xbeli lg .. xdpt na mengumpul dana na beli nya .. na save tiap bulan husb ja kje tu pun alhamdulillah cukup makan smpai hujung bulan .. mampu doa ja la kat Allah semoga ada rezeki

2mo trước

Sama lah kita wak 🤧

sy pn sama belom ad persiapan lagi untuk beli barang2 baby,huhu husb kata thu gender lu baru beli barang2,doa2 kan lh smoga rezeki melimpah lagi ya kawan2 momies sekalian..btw first mommy juga nie hehe🥰🥰

apa je yg perlu beli barang baby ni? 😅 first mommy tak nak laa nanti ter over beli kita nak save budget juga.. korang tau tak apa yg patut beli awal” ni and apa yg boleh beli nanti bila baby dah 3 bulan ke atas

2mo trước

Jgn bli bnyk bli yg penting je sme sy pon 1st baby semua complete satu pon xde lpas pndg smpai food processor baby,stroller, carseat, swing buai, buai letrik, baju jumpsuit baby smpai 80helai bli.. Sbb excited sgt2 skli semua xpakai.. Nasib la ni tgh preggy 2nd baby Harap2 pakai la nnt..

ikut pengalaman saya boleh beli kt dia baju baru time keluar fresh2 tu..beli yg newborn..muat2 utk dia mesti comel.lepas tu beli yg 0-3m dlm 4 5psg..sbb nati ramai yg akn bg hadiah baju 6m ke ats..

Dah start beli sikit2. Cuma baju baby je belum hehe sebab first mom confuse sikit nk beli size mcm mana🤣 tp barang keperluan ibu & baby dh complete sikit2. Beli masa expo senang sikit sis 😃

dah beli... baju mmg beli bundle + ade yg kakak abg punya yg lama... hahaha .... mostly dh beli walaupun baru 20 week , nanti nk cuci lg lipat takut x larat . hehe . so kena cepat lah .

due bulan 9. Alhamdulillah dah settle barang² keperluan baby. anak first. doakan dipermudahkan urusan bersalin sy n selamat ibu anak. Aamiin. moga doanya berbalik pada kalian juga

da boleh beli sikit2 start 20 weeks. tgok live tt or live shopee murah banyak. baju tak payah beli byk2 sbb baby cepat besar. diapers join yg free gift kt website.

2mo trước

pergi website drypers dpt 60pcs for free