Ank 2y5m tak nak makan lgsung

Hi Mommy, ada sapa ada ank mcm mi tak? sy risau laa. Asyik susu ja, mkn taknak 😔 Dh tak dak idea dh nk buat apa

5 Các câu trả lời

Cuba tukar susu, atau kurang kan susu ... bg makan dlu baru bagi susu....dan jgn lupa obat cacing... terbaru sy bg obat cacing anak 2tahun 11bulan dh dia..... Susu dlu dugro , dia jadi xda selesa makan.... bg dutch lady selera makan pulak... tp kena pujuk bg mkan2 dlu nyusu

Try ubah menu makan anak, pelbagaikan makanan dan snacking dia. Ada masa anak nak makan je taknak susu lansung nanti, sama macam orang dewasa ada masa bosan dengan menu makanan.

Tu dah sampai fasa anak bak tukar selera… ada fasa2 anak nak tukar makanan… saya pernah buat balik bubur nasi… anak makan jugak… kadang anak pon bosan macam kita jugak

try ubah menu dan tekstur mknn anak