Baby 6 Bulan

Assalamualaikum. Baby sy 6bulan 8hari dah, masih tak nak buka mulut utk makan. 😔. Satu suap pun xda. Pastu dia lapar, dia cari susu je. Sy tk nk dia bergantung susu juga. Mcm mana nk buat ye, risau. stress, sedih. 😭

6 Các câu trả lời

nanti tiap kali waktu makan, ajak baby skali, letak dlm baby high chair ke, then makan skali dgn baby. Insha Allah nanti dia makan. tnjuk demo macam mana nak makan and tunjuk muka yang makanan sedap. hehe. good luck mummy!

Baby saya pun macam tu pada awalnya. Pujuk macam-macam cara. Cuba suakan sudu tu ke dalam mulut baby. Alhamdulillah, bila rasa makanan, baby slowly belajar buka mulut. Jangan sedih² ya.

Teruskn bg sis. Sy wktu 5bulan makan dpn anak kunyah2 sis, ank dlm high chair tgk je mnum pun pkai straw. Sbb ank boleh mimic. Smpailah dr bg ank mkn awl sblum 6m.

Susu masih makanan utama untuk bayi 6 bulan, sis. Pada masa ni makan bukan utk kenyang, tapi untuk belajar makan, rasa & kunyah. teruskan usaha sis, you can do it💪🏼

6mo trước

Tahu sis, susu masih makanan utama. Tapi, masalahnya skrg baby taknak buka mulut utk rasa makanan. :)

teruskan bagi..akak ni siap buat demo lagi depan anak untuk makan😆

teruskan bagi. bagi dia pegang sudu sendiri jugak