Baby bump pregnant anak pertama

Mommies yg dh 18 minggu atau 19 minggu kt sini dh nmpk baby bump lum? Sy belum 🥲 First kick pun belum rase.

12 Các câu trả lời

saya sekarang 17week, dah nampak baby bump, anak first ni dan saya seorang yang berbadan kecil. kalau kick tu saya tak pasti, nurse dah beritahu boleh start pantau ada rasa pergerakan anak tak. cuma saya rasa baby kerap mengeras. then nampaklah pergerakan perut saya, tapi nak kata saya rasa, saya tak dapat nak cam rasa pergerakan tu. mostly nampak perut bergerak je. perut drpd rata jadi lonjong atau menyenget. camtu je lah.

Sy start week 20 baru nampak ketara sikit bump nya. tu pun tak besar pun, orang masih tak perasan sy pregnant. first kick baby waktu awal2 ni kita panggil quickening. dia bukan kick yang rasa kena tendang betul2 tu, dia cuma rasa mcm ada gelombang angin/ bubble dlm perut. benda tu jd kejap2. saya minggu 20 baru rasa dgn jelas bubble tu

1y trước

dia mmg mcm confusing tp sy rasa quickening tu consistent.. mcm sy sepanjang petang tu berterusan rasa bubble. kalau angin tu sekali sekala je

Klu first mom normal if still xnampak baby bump . Nak2 pula kalau bdn mommies slim . And utk rasa baby kick tu selalunya depends on bdn mommies juga. Sbb kalau byk lemak kat area perut possible rendah utk rasa baby kick . Tp kalau tak byk lemak , 13weeks pun dah boleh rasa geli2 kat area bawah pusat

saya dah masuk 20 week tapi baby bump x ad lagi.. seseolah macam x preggy n org pon x thu saya preggy sbb mmg perut x nampak.. ni second prenancy, sama je mcm first preggy.. perut mmg x nampak, tahu² kuar je baby nye.. hehe.. tapi alhamdulillah dah rasa baby kick sikit² walaupun x kerap 😄..

sy 19w nmpk dh mcm dh 7bln plk🤣aiyya..dulu tunggu juga first kick masa 18w nk ke 19w baru rasa ..ramai yg kata ank sulung mmg lmbat sikit rasa kick dr bby..sy pun ank sulung juga ni skrg pregnant 19w.masa bby kick tu ya allah berbunga2nya hati🥰

skrg saya 19week dah nampak babybump tapi masih kecik . Dari tepi nampak jelas kalau depan tak nampak sgt . Ni pun dah mula rasa geli geli baby gerak .

sye 19w ,first mom, belum nampak baby bump,ramai yg tahu mengandung mcm x percaya je dah mengandung sbb perut x nampak, dan still x rasa pegerakkan baby.

Saya pon xnampak baby bump lagi. Dah 21weeks. Kadang2 g kk, org cuit2 suh bgi seat dekat pregnant mom. Hahah. Tapi saya pon pregnant 😂😂. Redha je laa.

Sama.. saya dah masuk 18week tapi xnmpak baby bump lagi. First kick pun belum rasa. Mungkin sebab saya badan besar kot. Tapi normal ke eh? Risau 😩

1y trước

Jngan risau sy yang dah 21 week pun tk rase kick tuh 😩😩😩 haahhaah doc ckp normal kalau anak sulung

sy 19 week perut nampak da sebab kalau biasa pon lepas makan mmg nmpk buncit . kick tu rasa mcm gelombang angin aja .