Macam mana nak hilangkan masalah GDM

Macam mana nak hilangkan masalah GDM ..? Tetiba sangkut GDM pulak week 18 ni 🥺

3 Các câu trả lời

Bila awk dah sangkut GDM awk kene buat BSP sepanjang pregnancy awk.. and apa y awk boleh buat jaga makan waktu BSP je… Even BSP awk cantik skli pon awk tetap kene buat BSP setiap 2minggu.. GDM akan hilang selepas awk besalin je.. itu pun lepas besalin nnty awk kene minum air gula balik.. sbb nak pastikan kencing manis semasa hamil x terbawa2 selepas besalin..

1y trước

Tak pe.. kalau tak tau tanya je.. Y penting time bsp tu jaga makan..

Saya pun gdm, cuma kawal pemakanan, lepas dua jam makan akan check bacaan gula dari situ saya tahu makanan apa yg sebabkan gula naik dan sebagainya. N lama2 kte dapat rentak nk makan macam mne m boleh je makan mcm biasa asalkan kawal portion makanan tu.

1y trước

Mcm tu yeaa..terima kasih banyak2 sis atas perkongsian ..☺️

GDM ni muncul waktu pregnant. jadi once sangkut, dia akn kekal smpai bsalin. utk ibu, klu GDM diet, kena kawal portion mkn, avoid benda2 fastfood, minum manis.

1y trước

Terima kasih sis atas perkongsian tips tu..akan d praktik kan ..☺️