Luka Czer ada gap

hi mommies yang bersalin czer, i nak tanya kalau luka ada gap camni bahaya tak😭 pastu tadi suami ada jumpa macam satu benang putih, boleh tarik dalam 2 cm camtu. tak sakit time tarik tu, luka ni pun takde rasa sakit cuma i paranoid sikit 😭😭😭#seriusnanya #firstmom

Luka Czer ada gap
6 Các câu trả lời

Sya pun jadi mcm ni sis.. tpi dah lega dah.. klau ad air keluar mcm basah2 tu sis lap2 bgi kering.. lpas mndi pun lap2 bagi kering.. slalu bgi kering wlaupun peluh pun kena lap2 bagi kering.. sya dua minggu jugak baru betul2 sembuh.. Alhamdulillah..

saya pernah jadi mcm nie. saya baru seminggu hbis pantang. Dr. kk nasihatkan lps mandi pastikan luka tu kering betul2. klau berpeluh kena lap untuk elak jangkitan. lama2 luka kering sendiri

Beli kapas luka n tape tu. Lps mnd keringkan pkai hairdryer, cuci luka pkai ubat cuci n apply hydrocyn gel. Lps tu tekap kapas n tape kn buat slps mandi. Sy dulu smpai nanah bila berair mcm ni.

cuba awak sent kt misi awak. saya dulu benang terkeluar juga, tapi diorg tak bagi usik, nanti dia tanggal sendiri.

1y trước

okayyy sis, thankyou🥹

Sy pernah jadi mcm ni, sy beli spray dermacyn kt farmasi, luka cepat kering.

1y trước

ni spray pedih tu ke eh?

ni hari pntng ke brpe

1y trước

dah 42 hari