Badan gatal gatal

Hi mommies semua, saya nk tnya sikit. Saya skrg dh 30w n satu badan sy gatal² 😭 dh pakai calamine lotion tp mcm tk membantu sgt. Ada tk apa² krim yg boleh hlangkan gatal badan ni? Kdg tu tersentuh je kulit terus gatal garu smpai luka². Tlg bantu ye🥰 #firstmom

4 Các câu trả lời

sy pun sama kulit jadi sensitif...sy pergi klinik doctor kata jangan pkai sabon or pakai sabon tapi sabon baby...lepas pkai sabon baby baru ok tapi masalah bila saya pakai sampoo pulak kalau kena kulit leher jadi gatal so sy kena elak kena pd kulit

Sis, try gi skin specialist mintak ubat anti histamine + steroid. Yang safe for pregnant women.

Sama. Saya sudahnya sapu bedak je. Bedak Aiken. Sapu setiap kali lepas mandi

1y trước

Ye sis sama la ngn saya, gatal² garu trus naik ruam. Ok tkpe sy try guna tips sis ni ye. Terima kasih sis😘

Sy pn guna calamine..mmg xmembantu sgt tp tu je la yg boleh sy buat. 😅

1y trước

Yeke sis, aduh itula. Lpas guna tu ok skit, dh brape jam gatal balik😂😂