Puasa di 5week

Hi mommies. Sy 5week pregnant. Boleh ke bpuasa kalu rasa perut lapar lapar gitu?😅 mcm nk bunyi bunyi gitu😅 btw ni ank fst🥰 thankyou. #ingintahu #1stimemom #seriusnanya

26 Các câu trả lời

saya 18minggu saya amik keputusan tuk tidak puasa sbb risau lagi pm ni first bby tc hampir 2tahun , puasa boleh ganti nati lepas pantang hehehheh .

saya dh trimester 3. 36 weeks, belum puasa lagi tahun ni. peduli orang cakap, kita tahu badan kita mcm mana. benda tu boleh diganti nanti

3y trước

Moga baby kluar dgn sihat sis🥰

saya cuma nk bagitahu pengalaman before this . pernah mengandung then puasa pe smua kurang mkn bnde nutrisi then baby xkuat

ikut bdn je sis..kl rsa mual teruk,loya pening dll buka je xpyh puasa lagi.. ksian bby dlm prt tu

sy pown 5w 4d..xpuasa..sbb muntah2 yg teruk..tp sy keje..ttp xboleh mkn jgak..curi2 mnum air je

sya pun 6 weeks tk puasa. ramai sarankan iangan berpuasa dulu. kesian dkt baby utk membesar

3y trước

Hehe baik sis. Tk puasa jgk ni. Risau nk puasa. Kita tkthu ank mcm mana kt dalam.

sy xpuasa sebb kerap lapar dan dehidrasi agk teruk...mual n pening tiap masa..munth jarang

3y trước

betul².ikut bdan bdn masing².😄 semoga shat selalu..

Sis maaf nak bertanya, 5weeks pregnant nie ada rasa denyutan tak pada ari2 belah kiri?

3y trước

2hari lepas saya ada rasa denyutan pada ari2 belah kiri.. saya pun xpasti kenapa. Jumpa doktor.. doktor kata normal.. tapi tadi bila ketoilet perasan ada keluar darah yang berwarna coklat tua..

sy da 16 weeks..hari pertama puasa je sy puasa 1 hari..pastu x da sbb baby mengeras..

3y trước

Tula, puasa boleh ganti. Ank tk boleh ganti. Hehe ank sis sihat🥰 sama mcm saya hehe

saya pn usia kndungn 5 minggu..doktor xbg puasa...memudaratkan kndungan