Direct feed till sleep

Slm smua , sy housewife and sya ada bby boy yg nk msuk 8 bln dh . Dia mix feeding breast milk dgn formula milk ..tapi ... Dia lebih bnyk consume formula milk . Sy mix kan feeding dia sbb bby prnh dehydrated smsa umur 4-5bln ( breast milk supply drop ) . Baru2 ni dia sakit . Since tu dia xnak myusu and makan kecuali minum air kosong lebih kurg 12oz sehari . Direct feed pon sy rsa dia lebih kpda sucking the nipples smpai trtdo. Kdg2 bila dia dh tdo sy cuba lepaskan dri mulut dia . Then dia akn start tbngun @ menangis. Dh cuba bg puting tiruan tp xbkesan. Bila dia asyik nak ngempeng wlaupon dh tdo sy susah nk uruskan pkara lain terutamanya bab uruskan rmhtgga ( sy tggl srumah dgn in laws * another stress point for me ) . Kdg2 sy takut org fikir sy ni malas bila bnyk kja tertunggak sbb ank ngempeng. Sy cuma nk tau cara utk 1. ajar ank utk mguna puting tiruan ( pilihan terdesak ) 2. ajar ank utk wean off ( memandangkan sy nk ldr dgn ank ) 3. share any milk booster. I really need help.

1 Trả lời

First kalau awak jenis makan sikit atau biasa , tambah portion makan awak . Saya perasan makan portion yang biasa pun boleh buat susu drop . Saya selalu kat rumah mertua makan 3 kali , sekali makan tu penuh pinggan , nasi saya lagi banyak dari nasi husband . Gap antara makan tu pun kadang saya ada makan kudapan juga . Then bila saya balik rumah sendiri saya makan dua kali je sehari susu drop teruk . Make sure makan cukup , supply untuk hasilkan susu pun cukup . Insyaallah tak gemuk sebab susu kan anak . Lagi pun susu kan anak ni memang lapar . Boleh try juga lacto momma cookies .

5y trước

Ok . Tq .. . Maybe jgk sbb pmknn sy ..