Hamil 11 minggu tpi kluar drah. Apa prlu sya buat? Kmpg jauh dri klinik & hosp. 2 hri dh kluar drah.

Skrg rsa sakit spt sengugut.

4 Các câu trả lời

Kalau keluar darah dgn ada rasa sakit sgt bahaya sis. Pergi ja hospital. Saya bleeding. Takda rasa sakit. Kali 5 bleeding teruk terus kena tahan. Pastu kat wad tumpah darah byk sgt. Hilang almost 1 liter darah. Kne topup balik darah. Tu takda rasa sakit. Now dh hari ke-6 kat wad. Sbb deorg kata saya active bleeding. Bahaya kalau jd kat rumah. So sis better pi hospital check ya.

kalau ada pendarahan, better terus ke kecemasan atau klinik walaupun jauh. mungkin ada sesuatu dengan kandungan 🤗 boleh kadi ancaman keguguran. saya punya dulu, keluar darah sikit2 berterusan, ancaman keguguran . akhirnya tak dapat diselamatkan. saya gugur masa 2/2/22

2y trước

sama lah sis sy mcm tu.. gugur 21/4/22.. sy tak tau jenis malas nk pegi cek.. last² redha je lah dia dh tak dpt diselamatkan..

kena ke klinik terus sis.. pegi cek .. sy dulu pernah gak kluar darah spot sampai 4 hari sy tak ke klinik...hari kelima sy keguguran dgn segugut yg terok... keluar kantung dgn janin.. maklum baru merasa pregnnt tu yg tak tau.. skrg pregnant balik

Keluar darah ditambah dengan rasa sakit seperti senggugut memang kena usaha juga untuk ke hospital. Jika tiada kenderaan - call emergency. Di klinik kesihatan berdekatan juga biasanya ada nurse yang jaga waktu malam. Boleh juga call.