Hamil tanpa GDM

Hi sje tertanya. Boleh ke ibu hamil tanpa GDM atau apa2 mslh kesihatan berisiko mengalami Overdue? Spttnya hrini due date. Tp bby mcm ok2 je doc bg sampai 13hribln utk serah diri.. #firstbaby #ingintahu

9 Các câu trả lời

Sy preggy tanpa gdm atau mslh kesihatan lain. Okay je tu sis kalau Dr dah bagi tarikh serah diri lebih dari due sebenar kita. Baby xda apa dalam tu cuma awak kena pantau pergerakan baby jak. Pastikan cukup 10. Kalau awak rasa was2 atau turun tanda, segeralah ke hosp ye.

basically ibu hamil yg ada masalah lah yg xboleh overdue. doc akan bg tarikh 38minggu untuk serah diri. yg xde masalah ni yg selagi xde apa2 komplikasi dgn baby yg xperlu serah diri awal.

Saya takde gdm, gbs or any health complication masa pregnant. Bersalin 41w2d. Baby keluar 3.55kg, rambut elok lebat maybe sebab terlebih masak kat dalam tu. Suka dia takmo keluar.

ketiga2 anak sy semua overdue.. 40w2d, 41w, 40w3d..sy pun takde apa2 masalah sepanjang mengandung.ok je tu..sampai masanye nanti keluar la baby tu

mak sy tujuh2 anak semua overdue, ada yg sampai 41weeks. Ni sy pulak 38weeks pun mcm tkde tanda nk beranak 😅

boleh je. kalau baby xnk keluar lg.

boleh

Boleh