Zincofer …

siapa yang macam saya bila makan ubat ni mesti mual , kepala pusing ii , kadang tu muntah 😂 nurse suruh makan 1 jam sebelum makan atau 1 jam selepas makan tapi bila ikut jadi gitu la mual bagai , saya decide lepas makan terus telan je ubat ni baru okay 🤣

Zincofer …
19 Các câu trả lời

sy mkn zincofer masa mengandung anak pertama, alhamdulillah bacaan hb bagus setiap kali check up.. kali kedua mengandung sy beli maltofer, hisap2 aje perisa coklat.. pn hb alhamdulillah setakat ni ok.. cuba la sis tukar maltofer, kena beli sendiri.. di KK xde maltofer

Sama lah 😭, sebelum makan okay ja.. lepas makan ya ampun, mual loya semua ada..makan sebelum tdo, tak boleh tdo sbb kembang je tekak rasa.. kalau makan pgi, mmg takleh nk buat kja langsung. Mmg nk cuba tukar jugak..

2y trước

Sebiji macam sayaaa , Kalau dalam kereta tu tak payah cakap la memang muntah aje . Nasib dh sediakan plastik sampah siap siap dalam kereta . Kita pun nak try mintak tukar 😭

zinc coffer kan. saya pun makan ni memang mjntah. Nurse suruh makan 1 jam sebelum makan. Tak sampai 1 jam makan, mmg muntah keluar zinc tu je. merah2. takut dah nak try. saya makan supplemen shaklee je.

2y trước

ha ah betul , kannn saya punn .Tangan gigil ,saya sampai badan berpeluh padahal bukak aircond . Takde mood jadinya , tak selesa langsung 🫠

Preg kedua nurse bg sy zincofer, mmg tak blh tolerate, kepala berat, muntah, hampir pitam... Bgtau nurse in charge tukar ubat. Preg ketiga terus bgtau awal2 x blh telan zincofer.. Skrg mkn obimin aje.

2y trước

Nak try obimin pulak la nanti . Rasa kuat betul zincofer ni , erghh kembang tekak

mcm sy la,d bgi ubt 4skwn..vtmin n iron tblt tk ngam,msti [email protected] cium bau nya udh buat sy mnth..lst2 obimin..msa nk mkn thn nfs trus teln..itu jer cra buat sy🤣🤣

Sy pun nurse bagi zincofer ni sbb hb drop 🥲 sy makan 2 jam selepas makan dan dekat² nak masuk tidur waktu malam, so takde laa rasa pening atau nak muntah lepas makan ni😬

2y trước

saya pernah try mcm ni tpi tidur waktu siang , terasa jugak pening time nk lelap tu . berpeluh nk tahan pening sampai tertidur 😂

Saya alahan makan zincofer ni, sesak nafas dan habis kaki naik ruam gatal. Once stop consume terus okay. Maksudnya kita taksesuai ngn ubat tu. Minta tukar ubat

Sama dgn saya sis. Memula iron tablet muntah jgk. Tukar zoncofer muntah jgk. Ni nk mntk tukar ubat kali ketiga takut dah rasa nk ckp kt nurse 😫

2y trước

mintak iberet sis kt nurse

Saya pun tak serasi dengan ubat ni. Asyik muntah sampai turun berat badan. Pergi KK nurse tukar ubat kepada maltofer. Baru okay 😵

2y trước

Yekee , macam nak mintak tukar ubat kt nurse jugak la . Tak tahan kadang 😞 Tak jadi kerja di buat nya

Sya pun sama.. sya minta tukar ubat lama.. klu mkn ubat ni.. klu trmuntah bkn main kuat rse kt tekak smnggu trngiang2 rse nyaaa errrrr

2y trước

itu ler , Saya suka tahan muntah tapi tu la seharian tk selesa . Kadang tu terpaksa muntahkn jugak 🤣 adoii pening , rela makan folid acid dengan minum susu je 🤣