Alahan gatal gatal satu badan

Siapa pernah kena alahan macam ni? Naik gatal gatal dah 2 minggu..pergi klinik or hospital sama juga doktor bagi ubat sapu. Satu badan dari kepala sampai kaki naik macam ni..

Alahan gatal gatal satu badan
6 Các câu trả lời

saya alami gatal jugak selalu bahagian celah lengan , gatal .. celah paha pun gatal mcm ada ketulan2 kecil yg buat ia gatal . mungkin peluhh kot saya stress kalau dh gatal sbb bole buat saya naik geram smpai luka sy kerja kan 😂 suami belikan bedak utk rawat. Bole la skadar utk lega smentara .. nanti peluh , gatal tu mai lg x kira masa ..

cuba berhenti ambil apa2 gula dari air manis atau makanan, bnykkan mnum air masak n juice dr buah asli especially air buah kelapa, n try ambil probiotik cth: plain yogurt, utk rawat usus kita, kadang bila mngandung lebih cpt effect walau mse xmngandung ok je

saya jadi kt badan , tapi okay da sbb doktor tuh bagi ubat n krim, just gatal tuh still ada tapi tak mcm ni da.

Saya tak pernah kena tapi officemate gatal badan sampai bersalin. Beranak ja hilang semua gatal.

alahan dh tu..saya skrg pn mcmni. gatal2 smpai merah .. seksa nk tdo. hah duii

sama la saya mengandung anak kedua duk gatal2 pulak tgn kaki peha lah