Ruam perut , tangan , dan kaki

siapa kat sini yg 3rd trimister ada ruam ? aghhhh macam mana nak hilangkan ? saya tiba tiba naik ruam pulak

6 Các câu trả lời

sy naik ruam kt perut je, ingatkan sbb cream yg nurse n doktor guna utk scan n dengar heartbeat baby tu.. sbb dah hujung² ni appointment 2mggu sekali kerap sgt guna benda alah tu,, semenjak tu la perut sy naik ruam.. 😅

saya pernah masa awal2 3rd trimester. keluar waktu awal pagi je. saya minum air kelapa ok ok dah. skg dah tak ada kluar nasib 3 minggu je 😆

Sama, tgh alami. Tapi saya naik biji2 air kat tgn n kaki.. setiap malam bergaru.. abis luka.. harap lepas bersalin back to normal la..

Saya pun sama.. Ada bintik bintik dekat pelipat.. Cth.. Bawah paha..Dekat paha.. Stretch marks dekat peha.. Huh gatal betul..

Itu mmg alahan pregnant. Nnt google mmg di akan last for 2-3 weeks. Sabor je. Letak lotion or aqueous cream beli kt farmasi.

sy pon ruam2 ni .. lepas mandi je letak lotion snowhite selalu alhamdulillah makin okayy .. try la sis ..