ibu bekerja bila start cuti?

siapa kat sini pregnant mom yg bekerja. bila kita perlu start cuti ye? atau nanti nurse/doc akan advise bila utk start cuti ke macam mana? sekarang sy masuk 35 week. bekerja swasta. thank you in advance ☺ #1stimemom #pleasehelp

5 Các câu trả lời

sy amik cuti msa budk skolah strt 6/2-17/2 ni..msa tu dh 37 mnggu..then budk cuti skolah, sy keja smpai la trun tnda nk branak..tp keja dtg belah pgi, tghari dh blik sbb memg xbrapa nk larat nk bwa perut ni ke hulu ke hilir..nsib tugas pjabt n ketua pun fhm..due 10/3 ni..membe dh tgur prut mcm dh trun wlupn bru 33w..tp memg dh rsa skit kat bhgian pinggul..nk jln pun sush..hrap kuar lpas 37w..biar matang bru trun tnda..hrap² cmtu la

Klu xde apa2 mslh HR sy slalu advice 38w utk mula cuti. Tp klu yg dh ada tarikh serah diri (gdm or elective) boleh start 1 minggu sblm tu. Tp kena pantau keadaan diri juga, sy bkerja smpai due date sbb mmg tak ada tanda2 bsalin.

Saya minta cuti masa 39 week. Hehe selagi boleh kerja, kerja laa 😂😂

38w. Sbb rs dh tak larat nk

Week 39 baru start cuti huhu.