Persiapan baby n ibu due buln7

siapa kat sini mommy mommy yg dh prepare brg baby untuk due bln7...bole share share sikit pengalaman...utk bgi smgt kat diri sendri ☺️😘

12 Các câu trả lời

saya due 01/07, hospital beg for baby and mommy dah siap and standby dalam kereta. balik kampung pun bawak sekali, sebab risau kalau jadi apa apa, kita takboleh nak predict masa depan kalau nak semangat, saya buat list, and keep tracking mana dah mana belum, and buat sikit sikit biar ada, supaya tak berat sangat nak keluar duit beli barang baby tu 😂

2mo trước

wahh goodluck mommy 🫶🏻

sy pun due bln 7 ni. dah prepare brg bby & brg2 mom. tggl beli pampers nb jer lgi. baju2 baru jer bsuh kmarin. cumanya blom lgi prepare hospital bag😅 ingt nak tggu cuti skolah hjg bln ni baru prepare hsptl bag. utk bgi smgt tu, sy listkn brg2 kprluan & sllu tgok vdeo2 psl prsiapn nak bsalin kt youtube.

Sy due 21/7 anak no 2, dah prepare siap hospital bag, beg kita je belum siap lagi wak, tapi barang2 pantang semua dah beli. Barang baby tak banyak pun nk cari sebab kebanyakan sy guna sample2 yg sy dpt dr motherhood,mommydaddy&i, selebihnya guna barang2 abg dia, sikit2 je tambah.

2mo trước

sy due 12/7 baru hari ni ada rasa nak cuci baju baby ...packing nya entah bila...

2mo trước

Scammer

sya first mom. masuk 28 minggu dah siap basuh and packing bag hospital. barang2 baby sya start beli sikit2 dari usia kandungan 5 bulan.. incase klau ada yg tak cukup nnti dlm pantang boleh beli lg..

🙋🏻‍♀️ dari 2nd trim mmg dah prepare barang’ untuk baby & diri sendiri . sebab takut nak membeli semua serentak , kang lari bajet 😆 so beli sikit’ dulu apa yang penting hehehe .

2mo trước

kan skrg blnje brg baby pon sikit sikit dh dekat rm500...hihi klau nk beli serentak memang x mampu lh

Saya dah prepare skit2 tp ada yg belum beli mcm set berpantang utk ibu, sbun, minyak baby tu.. Bulan depan bru nak beli.. Kebanyakkan recycle kakak dia punya je.. X beli byk.

2mo trước

sama lh kita sis...tinggal set pantang ,minyk baby,pampers baby je blm beli lgi...

saya anak ke 5,sekarang br 31 week..baru paking semalam...dah siap2 sebab anak sebelum ni lahir 36 week...jd tkt yg ni pun sama...tp doa2 nak bersalin ikut due la...

2mo trước

Alhamdulillah...anak2 saya tak kene tahan mungkin sbb berat dah ok...berat anak2 saya 3 kg lebih walaupun br 36 week...doktor pun ckp anak2 saya ok...tak ada masalah...

Saya baru sikit dah siap2 bila tengok darah merah rendah darah putih tinggi kena jumpa dr pakar saya dah stress dan sedih sangat. Risau sangat 🥹

sya due 24/07 baju baby dah settle just brg berpantang je blok settle . brg baby mcm pampers nb tisu basah tk beli lgi