GBS KETIKA HAMIL

Siapa dekat sini pernah kena GBS masa hamil. Ada cara tak untuk hilangkan keputihan? Lepastu masa nam bersalin ibu kena antibiotics dekat bahagian mana ya?

2 Các câu trả lời

Sy kena GBS jugak, doc bg ubat insert dlm vagina. Nnt bila bersalin, doc akan bg antibiotic melalui iv drip. Fungsi dia akan kurangkan keputihan, sbb GBS ni infection. Bahaya klu kena pada baby

2y trước

Hi mommy mcm mana Dr detect ada gbs eh? Kan Dr ambik sample. Dr guna apa ye ambik sample tu? Dia masukkan apa?

hi mommy. keputihan tu takkan hilang cuma berkurang je kalau guna ubat insert candid. masa nk bersalin pulak, nurse akn bagi antibiotics thru drip tgn.