Bunting pelamin..

Siapa dekat sini lepas kahwin terus lekat pregnant??berapa minggu lepas kahwin??saya kahwin lepas period..mggu subur..lepas kahwin terus positive..tapi ada org tuduh saya buat anak awal..ada tak mcm ni?

67 Các câu trả lời

Sy lagi la. Nikah 28/4 esok tu period. Bunting pelamin gak, ada yg ckp cepatnya. sy geram sbb rasa mcm sy bunting sebelum kahwin lak. So sy ckp terus terang. Aah doc kata ikut tarikh period. Kebetulan hari subur sbb tu kut lekat awal. Kdg diorg ni tk paham walaupun org tu dah kahwin. So kita ambik positif, terangkan kt diorg biar diorg paham.

tu bunting pelamin org pggil,usia kandung kita ikut tarikh last period...tahniah sis...xrmai org ppuan yg dpt rezeki awal mcm sis..bertuah sis,abaikan mulut org .yg pnting kita n Allah tahu...mmg kbyakan yg sy dgr org jnis bunting pelamin nie kena tuduh mengandung dulu baru kawen..🤦 biasa la mulut org mmg xblh nk ttup..

ᴀʙᴀɪᴋɴ ᴊᴇʟᴀʜ sɪs ᴏʀɢ ᴋᴀᴛᴀ.. ᴅᴀʜ ʀᴇᴢᴇᴋɪ sɪs ɢɴ sᴏᴍɪ ᴀᴡᴀʟ ᴀʟʟᴀʜ ʙᴇʀɪᴋᴀɴ. ᴍᴜʟᴜᴛ ᴏʀɢ ɴɪ ᴋɪᴛᴀ ᴛᴜᴛᴜᴘ ᴍᴄᴍ ᴍɴᴀ ᴘᴜɴ ᴀᴋɴ ᴛʀʙᴜᴋᴀ.. ᴀᴘᴀ𝟸 ᴘᴜɴ ᴛᴀɴɪᴀʜ ʙᴜᴀᴛ sɪs 🥰👍🏻

saya period sehari sblm nikah. alhamdulillah lekat terus. skrg 20 weeks. doakan saya dan suami ye. pedulikan apa org ckp. enjoy the moment. sy kena gk ada yg kata xsmpt honeymoon la. x smpt lama brdua la. eh mcm dia yg terseksa kn. padahal kita happy sgt bila pregnant. tgk husband happy lg la seronok. huhu. enjoy the moment ya

saya dulu pregnant pon kira date lepas kahwin. sbb period delay. Don't worry sis, doctor akan scan adjust due date. saya kahwin 27/8, last period on July. 🤭 alhamdulillah skrg baby da lahir masuk 2bln. itu pon overdue date. ape pon tahniah sis. Jangan fikir orang kata. jaga kandungan ibu yaa. Emosi ibu kena kawal ☺️

saya kahwin 24/11 then period last 03/12 . then pregnant after that. orang cakap saya bunting pelamin. yelah dah kahwin sukati lah nak buat anak awal ke akhir ke kan? dah halal. then ini adalah rezeki if pregnant awal. kita pun tak jangka terus lekat kan . mostly ada orang lekat lambat, then busy mengata orang.

Sama la kita sis, blm smpai sebulan pun khawin, sy dah check positif sbb masa khawin tu wktu subur. Mula2 rasa down sbb cepat juga tp lama2 boleh terima dah kenyataan. Abaikan yg negatif sis, tak baik utk diri sis dan baby di dlm kandungan. Bunting pelamin mmg wujud, rezeki kita tu, jaga sebaik2nya.

Post reply imageGIF

tak usah dilayan lah mulut orang ni puan , itulah sikap manusia ni bila pregnant awal mengata , pregnant lambat pun orang mengata hahaa .. sabo je lahh .. biarkan dia situ sorang2 puan abaikan janji puan dan suami je tahu 😊 jaga diri elok2 ye yang negatif buang jauh2 ambil yang positif je

saya kahwin 13/5, first day last period 23/5, buat upt 26/6 +ve sign. alhamdulillah skrg 9weeks pregnant with twin. Pedulikan apa orang cakap, asalkan mommy n baby sihat. Enjoy the pregnancy journey.

2y trước

bestnya twin

Saya kawin hari last day saya period. Bulan depan tu tak period. Cek double line. Tapi biasa la kandungan akan dikira start dari first day last period kita so mmg la awal sikit dari tarikh kawin. Tapi saya makcik mkcik apa smua okay je sbb dorang tahu cara kira tu😀