Anak takut pakai kasut

Siapa ada tips nk pakaikan anak kasut?dh bli mcm2 jnis kasut dh selipar tp masih xnk pkai langsung..klau pakai msti mengamuk2 sruh buka balik😅anak umur 1t4b .skrg ni klau jln kg luar berkaki ayam la..

4 Các câu trả lời

Hahahaha comel sgt. Sangat berlawanan dgn anak sy. Dia suka sgt nk pakai selipar. Kdg kmi pakai kan dia stokin saja pun dia ingt itu kasut baru, terus terjah pintu nak buka walapun waktu mlm.. Susah ada anak suka kluar ni bila dpt kasut atau selipar.. 😂😂😂 Sy rasa kita kena bagi dia tengok kita pakai kasut tu dari awal pendedahan.. Then tunjukkan dorang apa yg best bila pakai kasut ni. Sy sllu pakai ssuatu d kaki mcm selipar rumah lepas tu sy lompat bintang atau lari setempat.. Lepas tu kami tunjukkan seolah olah kami berdua laki bini berebut pasal kasut je.. Kdg tu masing2 kami pakai selipar asal bila mahu kluar rumah.. Anak sy mula2 hairan sbb kami pakai saja bila kluar rumah tu.. Lama lama dia pun dah mula tau mana kasut atau selipar dia sbb kami hari2 ckp wahhh cantik kasut mau jalan2 kah ni? 😂Asal pakaikan kami tepuk tgn dan puji ☺️

4y trước

haha comel

ank sy ms mula pndai jln xbiasa pkai ksut..dua mngu lps pndai jln tu dh blikan kasut n mmg dia takut xnk pkai..dia xblh bukak ke apa tp dia nanges n trcongok berdiri xbergerak2 kt situ..ptg tu sy n suami bwk jln ke pdg berdekatan udah dia berlagak nk jln xnk kne pegang happy sgt..sjk tu nmpk je pgg kasut dia dh excited

saya paksa juga anak saya pakai walaupun dia mengamuk awal2 dulu. setiap kali nak keluar rumah, pakaikan kasut. memula2 dia marah.lama2 dia faham, nak keluar rumah kena pakai kasut / selipar. kalau tak, tak boleh main kat luar. sekarang ni dlm rumah pun nak berkasut 🤦

Comelnya anak mommy 🤭🤭. Tips saya, cuba mommy minta tolong husband dukung anak sekejap. Masa husband dukung tu, mommy pakaikan kasut dia. Tips ni berkesan untuk anak saya. Mungkin mommy boleh cuba 🤗💕 #TAPsupermoms #TAPactiveusers